Metsä Boardin kartongeille uusia kotikompostoituvuusertifikaatteja

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin neljälle kartonkilajille on myönnetty kotikompostoituvuuden sertifiointi NF T 51-800 -standardin mukaisesti. Sertifioinnin ovat saaneet taivekartongit MetsäBoard Natural FBB ja MetsäBoard Pro FBB OBAfree sekä tarjoilupakkauskartongit MetsäBoard Natural FSB Cup ja MetsäBoard Pro FSB Cup. Metsä Boardin ecobarrierkartonki MetsäBoard Prime FBB EB sai jo aiemmin tänä vuonna kotikompostoituvuussertifikaatin. 

”Kiertotalouden kannalta päätavoitteemme on, että kartonkimme kierrätetään käytön jälkeen. Kierrätys ei kuitenkaan ole aina mahdollista esimerkiksi siksi, että pakkauksen sisältö on tehnyt pakkauskartongista kierrätyskelvotonta. Siinä tapauksessa kompostointi on seuraavaksi paras vaihtoehto”, sanoo Metsä Boardin tuoteturvallisuuspäällikkö Helena Moring-Vepsäläinen.

Kaikki Metsä Boardin kartongit lukuun ottamatta PE-päällystettyjä lajeja on sertifioitu teollisesti kompostoituviksi DIN EN 13432 – ja ASTM D6400 -standardien mukaisesti. 
Metsä Boardin kartongit valmistetaan puhtaasta ensikuidusta, joka hankitaan kestävästi hoidetuista pohjoiseurooppalaisista metsistä. Ne ovat kevyitä, mikä pienentää hiilijalanjälkeä koko tuotantoketjussa, ja helpon kierrätettävyytensä ansiosta ne edistävät myös kiertotaloutta.

Lähde: news Cisioon