Metsä Fibren Rauman sahan tehdaspäälliköksi Liisa-Maija Perävainio

Metsä Fibre lehdistötiedote 5.6.2020

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa Raumalle maailman moderneimman sahan. Uuden sahan tehdaspäälliköksi on nimitetty 8.6.2020 alkaen metsänhoitaja (MMM) Liisa-Maija Perävainio. Perävainio on työskennellyt Metsä Groupissa vuodesta 2003 alkaen ja hän vastaa tällä hetkellä Rauman sahaprojektin henkilöstöasioista. Tätä ennen hän on toiminut Metsä Forestilla erilaisissa puunhankinnan päällikkö- ja kehitystehtävissä.

Perävainio raportoi Rauman sahan rakennusprojektin aikana projektijohtaja Harri Haapaniemelle. Rakennusprojektin aikana Perävainio vastaa henkilöstön rekrytoinnista, koulutuksesta ja turvallisuudesta. Sahan valmistuttua vuonna 2022 hän siirtyy vastaamaan sahan toiminnasta kokonaisuutena.

Metsä Fibren Rauman sahan rakentaminen käynnistyi toukokuussa 2020. Rakennettava saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa. Investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja uuden yksikön vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Saha työllistää Suomessa suoraan noin 100 henkilöä ja koko suorassa arvoketjussa noin 500 henkilöä. Sahalaitoksen rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 500 henkilötyövuotta. Vuotuinen Suomesta hankittavan tukin käyttö sahalla on noin 1,5 miljoonaa kuutiota. Uusi sahatavaratuotanto myydään pääasiassa Eurooppaan ja Aasiaan.  

Lähde: News Cision