Suomen metsätilastot 2019 – tuhti tietopaketti painettuna ja verkossa

Suomen metsätilastot 2019 -kirjaan on koottu yksien kansien väliin keskeiset tilastot Suomen metsistä, metsätaloudesta ja metsäteollisuudesta. Lisäksi kirjassa käsitellään metsäluontoa ja metsien suojelua. Taulukoiden ja tekstin ohella julkaisua kuvittaa monipuolinen infografiikka. Kirja on kokonaan kaksikielinen; asiat esitetään sekä suomeksi että englanniksi.

– Suomen metsätilastokirjalla on puolen vuosisadan mittaiset perinteet, ja sen sisältöä on jatkuvasti kehitetty vastaamaan ajankohtaisiin tietotarpeisiin. Siihen kerätään tärkeimmät Suomen metsätilastojärjestelmän tuottamat tiedot, toteaa kirjan päätoimittaja, yliaktuaari Aarre Peltola.

Kirjan tietoja voi hyödyntää esimerkiksi metsien kestävän käytön ja metsien hiilivarastojen muutoksen seuraamisessa. Kirjan alueittaiset tiedot koskevat pääosin vuotta 2018, jonka lisäksi teos sisältää kustakin teemasta pitkiä aikasarjoja.

Painetun teoksen lisäksi internetistä löytyy myös ilmainen kirjan verkkoversio. Verkkoversion taulukoista löytyvät suorat linkit Luken tilastotietokannasta poimittuun aineistoon, jonka voi tallentaa omalle tietokoneelle jatkokäsittelyä varten. Sellainen kirjan aineisto, jota ei löydy suoraan Luken tietokannoista, on ladattavissa Excel-tiedostoina.

Painetussa kirjassa on 200 sivua, ja sen hinta on 50 euroa + postikulut. Kirjan verkkoversio on saatavissa internetistä ilmaiseksi.

Tilaa kirja Luken verkkokirjakaupasta.

Kirjan verkkoversio: Suomen metsätilastot 2019