Vuoden metsäasiantuntija on Pasi Parviainen

Meton hallitus on valinnut Vuoden Metsäasiantuntijaksi Pasi Parviaisen Ruokolahdelta. Parviainen on koulutukseltaan metsätalousinsinööri (AMK) ja työskentelee metsäasiantuntijana Stora Ensolla.

Työnsä ohella hän toimii noin 110 metsäasiantuntijan työsuojeluvaltuutettuna ja edistää työsuojeluorganisaation kautta noin 500 henkilön työsuojelua.

Parviainen on aktiivinen selvittämään henkilöstöltä tulleita työturvallisuuteen ja -hyvinvointiin liittyviä asioita.

Meton ”Työssä Uupunut” YouTube-videolla hän kertoi rohkeasti oman kokemuksensa kautta työuupumukseen johtavista syistä sekä selviytymiskeinoja työelämään paluuseen.

Hänet valittiin STTK:n Vuoden Työsuojeluvaltuutetuksi syksyllä 2020.

Hän opiskeli viime vuonna omakustanteisesti Työhyvinvointipäällikön koulutusohjelmassa parantaakseen osaamistaan työhyvinvoinnin saralla. Opinnäytetyönsä hän teki etätyön johtamisesta luottamusmiehen näkökulmasta, ja on toiminut asiantuntijana Meton tilaisuuksissa ja koulutuksissa.

– Pasi Parviainen on henkilö, joka aidosti välittää ja haluaa auttaa. Hän tekee sen rohkeasti ja sinnikkäästi. Pasin kaltaiset ihmiset keskellämme ovat kullanarvoisia: he rakentavat meille kaikille parempaa työelämää, toteaa Meton puheenjohtaja Stefan Borgman.

Meto