JYSK sitoutuu käyttämään 100% FSC-sertifioitua puuta

1. tammikuuta 2022 alkaen kaikki uudet, puuta sisältävät tuotteet, ovat FSC-sertifioituja. Vuoden 2024 loppuun mennessä kaikki JYSKin tuotteisiin käytettävä puu on FSC-sertifioitua.

JYSK on ollut FSC:n jäsen vuodesta 2006 lähtien ja siitä lähtien JYSK on pyrkinyt kasvattamaan FSC-sertifioidusta puusta valmistettujen tuotteiden osuutta.

Nyt JYSK on valmis ottamaan viimeiset ja ratkaisevat askeleet, mikä tarkoittaa, että 1. tammikuuta 2022 alkaen kaikki uudet, puuta sisältävät tuotteet ovat FSC -sertifioituja. Vuoden 2024 loppuun mennessä kaikki JYSKin tuotteisiin käytettävä puu on FSC-sertifioitua.

”JYSKin tavoitteena on aina ollut saavuttaa 100% FSC-sertifikaatio. Emme kuitenkaan asettaneet lopullista päivämäärää, ennen kuin meillä oli selkeä suunnitelma tavoitteeseen pääsemiseksi. Suunnitelma on nyt valmis, ja olen iloinen voidessani kertoa, että 1. tammikuuta 2025 alkaen kaikissa JYSK-tuotteissa käytettävä puu on FSC-sertifioitua”, kertoo JYSKin Executive Vice President Purchasing Peter Andsager.

Vaatimustasoa nostetaan

Kaikille JYSKin tavarantoimittajille on ilmoitettu uusista vaatimuksista, ja annettu aikaa löytää vaihtoehtoisia puuntoimittajia tarpeen vaatiessa.

Haluamme tietenkin edetä mahdollisimman nopeasti, mutta kunnioittaaksemme pitkäaikaista yhteistyötämme useimpien toimittajiemme kanssa, on oikeudenmukaista antaa heille aikaa löytää vaihtoehtoja tarvittaessa. Haluan myös korostaa, että FSC-sertifioimaton puu, jota käytetään nykyisissä JYSK-tuotteissa, on peräisin vastuullisista lähteistä. Vaatimalla vain FSC-sertifioitua puuta nostamme rimaa entisestään, koska FSC asettaa erittäin korkeita vaatimuksia useilla alueilla ”, Peter Andsager sanoo.

Huomio pakkauksissa

JYSKin kunnianhimoiset tavoitteet eivät koske vain varsinaisiin tuotteisiin käytettyä puuta, Peter Andsager selventää.

JYSK vaihtaa myös pakkauksissa käytettävät raaka-aineet FSC-sertifioiduiksi.

Vaihdamme pakkauksiin käytettäviä raakamateriaaleja jatkuvasti. Tähän sisältyy useiden eri muovien poistaminen käytöstä ja niiden korvaaminen kierrätetystä pahvista tehdyillä pakkauksilla. Osana tätä prosessia vaadimme myös FSC-sertifioituja materiaaleja ”, sanoo Peter Andsager.

Tärkeä askel

Director of FSC Denmark, Søren Grue on innoissaan siitä, että yksi suurimmista vähittäiskauppiaista on nyt sitoutunut käyttämään vain FSC-sertifioitua puuta.

”Kun JYSKin kaltainen suuri jälleenmyyjä asettaa kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteet, se luo aaltoilevan vaikutuksen. Kyse ei ole vain alihankkijoiden ja kumppaneiden tavoitteiden nostamisesta. Kyse on myös vahvan viestin lähettämisestä muille alan yrityksille, inspiroida myös muita nostamaan rimaa ja asettamaan kunnianhimoisia tavoitteita.Tarvitsemme juuri tallaista kunnianhimoa lopettaaksemme kestämättömän metsätalouden.”, Søren Grue sanoo. 

Lähde: MyNewsDesk